A SOROZAT
A FILM JÖVŐJE?

NÉZD VISSZA!

Beszélgessünk filmkészítésről, filmfogyasztásainkról!
Streaming, mozi, mainstream szórakoztatás vagy művészfilmközönség, vagy komoly filmek 

A sorozatok aranykorát éljük, de miért hódítanak ennyire? Filmötletek születése, történetmesélés, saját fejlesztésű, eredeti magyar sorozatok, a forgatókönyvtől a gyártáson, forgalmazáson át a nézettségig, és azon túl.  

Lessünk be a kulisszák mögé is, milyen izgalmas háttérmunkák, folyamatok húzódnak egy-egy produkció mögött: minden, ami a vásznon nem láthatóA beszélgetés során olyan kérdéseket is felvetünk, mint hogy a hazai filmes képzésekben ma mennyire jelennek meg a sorozatok vagy a képernyős műfajok, hogyan készülnek fel erre a jövő filmesei?  

Nézd vissza a teljes felvételt!

Kattints ide
Belépés a videótárba

BESZÉLGETŐ PARTNEREINK

Az eseménysorozaton neves szakemberek, művészek, alkotók bevonásával aktuális témákat járunk körül.

metu_meetup_mozgokép_pokorny_lia

POKORNY LIA

színésznő
Jelenleg a Centrál Színház tagja, és ”öko- zöld tagozatának”, a Zöld Színházi projektnek nagykövete. Pályáját a Pince- és a Bárka Színház társulatában kezdte, majd az Új Színházbań folytatta, amikor 2007-ben az ország Beugrós lánya lett. Mozi és játékfilmek mellett televíziós sorozatokban is játszik, mint a Társasjáték Gabija, A mi kis falunk Zsuzsa postása, az Ízig-vérig bohókás Kamillája, a JófiúkLaurája és a karantén idején készült Segítség! Itthon vagyok! Editje.

ZÁVORSZKY ANNA

Executive Producer, HBO Europe
Anna az elmúlt hét évben az HBO saját gyártású, magyar produkcióinak vezetője, többek között az ‘Aranyélet’, ‘Terápia’ nagysikerű sorozatokat jegyzi, illetve a hazai HBOs dokumentumfilmekért is felel.
metu_meetup_mozgókép_kapitány_judit

KAPITÁNY-DIÓSZEGI JUDIT

producer, kreatív producer, kreátor, forgatókönyvíró
A ContentLab & Factory tartalomfejlesztő és produkciós vállalkozás társtulajdonosa, ügyvezetője. Önálló producerként 2005-ben készítette első játékfilmjét, a Kútfejeket majd első tv-műsorát, a Beugrót. A mi kis falunk és a Drága örökösök vezető producere, producerként, forgatókönyvíróként, kreatívként jegyzi a Korhatáros szerelem, a 200 első randi-t. Számos sikeres televíziós széria fűződik producerként a nevéhez: Jófiúk, Válótársak, Kossuthkilfli. Az ő munkája a sok szempontból televíziós újításnak tekinthető Segítség! Itthon vagyok! című karantén sitcom is. Jelenleg a Doktor Balaton című sorozaton dolgozik.
metu_meetup_kapitany_ivan

KAPITÁNY IVÁN

rendező, operatőr, producer, forgatókönyvíró
A Magyar Operatőrök Társaságának tagja. A Színház- és Filmművészeti Főiskola tv-operatőr szakán diplomázott. Kezdetben operatőrként, majd rendezőként is a modern hazai reklámfilmgyártás egyik megalapozójává vált. Első színházi rendezése a Legyen a feleségem! című angol vígjáték a Játékszínben. A mozgóképkészítés mellett hivatásszerűen fényképez, az SZFE-n oktat, rendszeresen készít reklám, divat és portré képeket. Jelentősebb filmes és televíziós munkái: Üvegtigris, A mi kis falunk, Segítség! Itthon vagyok! Jófiúk, Beugró, Üvegtigris, Kútfejek, Bye-bye Loksi, Rapülők.
beleznai_mark_portre_2020

BELEZNAI MÁRK

filmrendező
A 28 éves filmrendező 2020-ban diplomázott a METU Képalkotás alapszakának mozgóképkultúra és média szakirányán Jelenleg az ELTE filmkészítő mesterszakán hallgató és előkészíti következő kisjátékfilmjét. Fő érdeklődési területe a rendezés, de vágást és operatőri ismereteket is tanul. A METU-n készült Agapé című másodéves vizsgafilmje több filmfesztiválra meghívást kapott, beválogatták a 2020-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Cinéfondation szekciójának versenyprogramjába is. A film több díjat elnyert, a 2020-as Friss Húson a legígéretesebb 30 év alatti rendező, és a legjobb színész díját is az Agapénak ítélték.
Filmrészlet
rozgonyi_adam_metu_meetup

ROZGONYI ÁDÁM

rendező, forgatókönyvíró, a METU Mozgókép tanszékének vezetője
2009 óta tanít a METU-n, filmrendezést, forgatókönyvírást, dramaturgiai ismereteket, TV-sorozat fejlesztést.
Minthogy pályája során alkalma volt több TV-sorozatban dolgozni (forgatókönyvíróként, dramaturgként, rendezőként és kreatív producerként), természetes, hogy kutatási területe is a szakmának e szegmense, doktori dolgozatát is e tárgykörben írta.
A Magyar Filmművész Szövetség és a Magyar Filmakadémia tagja.

A BESZÉLGETÉST VEZETI

GYÁRFÁS DORKA

újságíró, műsorvezető, a WMN magazin munkatársa
14 évesen került a médiába, gimnáziumi éveit interjúkészítéssel és forgatással töltötte, majd rövid kitérő után (amit a Színművészeti Egyetem színész szakán töltött) elkezdte tudatosan is kitanulni a szakmát a Filmművészeti Egyetem televízió rendező-műsorvezető szakán, Vitray Tamás és Horváth Ádám osztályában. Az origo internetes portálnál 15 évig dolgozott filmes újságíróként. Ma már az újságkészítést (az online tartalomgyártást) tekinti hivatásának, a műsorvezetést hobbinak, de mindkettőt gyakorolja a wmn.hu felületén, amelynek három éve elkötelezett munkatársa.

GYERE EL A KÖVETKEZŐ MEETUPOKRA!

Regisztrálj következő meetupunkra, vagy nézd vissza előző eseményeinket felvételről!

Előző Meetupok

ISMERD MEG KÉPZÉSEINKET

Fotó kreditek:

Borítókép és az oldalon használt képek: Kaszás Tamás 
Pokorny Lia portréja: Forgács Bea 

Gyárfás Dorka portréjaGlázer Attila
Beleznai Márk portréja: Barna Máté

Filmrészlet, filmképek: Beleznai Márk – Agapé Agapé excerpt HU-EN 

nézd vissza!

Add meg a neved és az e-mail címed, és máris elküldjük neked a jelszót, amivel be tudsz lépni a Videotárba és visszanézheted az összes korábbi Meetup felvételét.
Ha már ismered a jelszót, kattints az “irány a Videótár” gombra.