RIVÁLISOK

a ringben

METU IT MEETUP - A CIO/CISO MÉRKŐZÉS

METU IT MEETUP -
A CIO/CISO MÉRKŐZÉS

A KÉK SAROKBAN
A CISO BAJONKA:
Bódis Péter

A PIROS SAROKBAN
AZ IT VERSENYZŐJE:

Mérő Gábor

Moderátor: Dr. Tarján Gábor
Időpont: 2022. június 14. 17:30

Helyszín: Zoom

Egyszer volt,
hol nem volt...

A mechanikus számológépeken túl, a szerverszobán is túl, valamikor a személyi számítógépek hajnalán… Volt egyszer a CIO, akit akkor még IT vezetőnek hívtak. Békésen éldegélt alaposan hűtött és bekábelezett kastélyában. A jóslatok azonban mindig valóra válnak.

A fokozódó biztonsági kihívások következtében egy apró vállalati falucskában egyszer csak napvilágra jött a CISO – a legendás biztonsági vezető, aki felkerekedett, és véget vetett a CIO egyeduralmának. Azóta CIO és CISO szűnni nem akaró titáni harcban állnak egymással.

ütésváltás

Szereplők, konfliktusok, megoldások.

A METU MeetUp-on alaposan körbejárjuk a kérdéskört. Beszélgetünk az egyes szerepekről, a felmerülő konfliktusokról, illetve azok megoldási lehetőségeiről. A beszélgetésbe meghívtuk a két terület egy-egy profi szakemberét. A terv az, hogy ütköztetjük a nézőpontokat, és megpróbálunk válaszolni a hallgatóság kérdéseire. Reméljük, nemcsak a mérkőzés, hanem a válaszok is kimerítőek lesznek az izgatott hallgatóság örömére.

felvesszük
a kesztyűt

12 menetes küzdelem

 1. Bemutatkozás: Rövid szakmai életút.
 2. Bemelegítés: Egy CIO számára milyen az ideális CISO?
 3. Visszakéz: Egy CISO számára milyen az ideális CIO?
 4. Mélyütés: Lehet, hogy egy csónakban eveznek?
 5. Kombináció: Miért működnének együtt és miért nem?
 6. Sportszerűség: Hol vannak a közös érdekek egy szervezetben a CIO/CISO páros esetében?
 7. Öv alatt: Melyek a tipikus konfliktusok az együttélésben?
 8. Megsorozva: Mi történik, ha egy mindent elsöprő erő egy legyőzhetetlen akadállyal találkozik?
 9. Békejobb: Hogyan kezelhetőek ezek a konfliktusok?
 10. Kesztyűs kézzel: Hogyan valósítható meg a békés együttélés a szervezeti célok érdekében?
 11. Rászámolás: Mik a tanulságok?
 12. Kiütés: Kié a jövő?

Bódis Péter

informatikai biztonsági vezető
/ CISO Magyar Államkincstár
„Mielőtt felkérést kaptam az Államkincstár információinak védelméért felelős vezetői feladatra, 17 éven át dolgoztam IT vezetőként közszolgálati televízióknál, majd egy országos rendvédelmi szervnél több mint 3 évet CISO feladatkörben. Ezt követően piaci környezetben információbiztonságért felelős vezetőként dolgoztam egy nemzetközi gyógyszergyárnál. Mindennap tapasztalom az információbiztonság tudatosításának egyre fontosabb szerepét. Azt látom, hogy soha nem volt nagyobb szükség az éberségre a számítógépes fenyegetések tekintetében, mint napjainkban. Az általam vezetett szakterületnek arra kell törekednie, hogy a biztonság területén is szolgáltatásalapú megközelítést alkalmazzon, vegye számba a kritikus szolgáltatásokat, mérje fel az azokat veszélyeztető kockázatokat, majd ez alapján tegyen javaslatokat a kulcsfontosságú folyamatokat kiszolgáló informatikai infrastruktúra rendelkezésre állásának, illetve az adatok bizalmas és biztonságos kezelésének érdekében. Öt gyermekes édesapaként szabadidőmet igyekszem rendszeres sporttal és a családommal tölteni, emellett folyamatosan fejlesztem szakmai és nyelvtudásomat, így jutottam el az elmúlt másfél év alatt a középfokú nyelvvizsgáig kínai nyelvből is.”

Mérő Gábor

Az MFB IT vezetője
„25 év az informatikában: a kezdetektől a menedzsmentig. FMCG, Telekom, pénzügy, szolgáltatói, illetve megrendelői oldal... Mindez szerepet játszott abban, hogy széles körű tapasztalatokra tegyek szert. Jelenleg a Magyar Fejlesztési Bankban felelek az informatikáért, ami már önmagában is kihívás, ha figyelembe vesszük, mi jár együtt egy állami szervezet közbeszerzési kötelezettségeivel és működési szabályozásával. Előtte a Vodafone csapatában dolgoztam az informatikai operáció vezetésében. Még korábban az Euronetnél feleltem 26 ország ATM hálózatot kiszolgáló informatikai rendszeréért. Mindenhol megvannak a biztonsági kihívások, valamint a biztonsági specialitások. Hiszem, hogy kommunikációval és eltökéltséggel minden akadály leküzdhető, és megtalálható az a –ha nem is mindig arany – középút, ami mind az IT-nak mind az információbiztonságnak megfelelő lehet. Magánéletemben 3 gyermekem van és rajongok az autókért, így autószerelő képesítésem és műhelyem is van.”

METU

IT MEETUP

A CIO/CISO Mérkőzés

Június 14. / 17:30 / Zoom

metropolitan_egyetem_alaplogo-04

Kapcsolat

Szakirányú Továbbképzési Központ
+36 1 273 2413
szakirany@metropolitan.hu

Kapcsolat

Szakirányú Továbbképzési Központ
+36 1 273 2413
szakirany@metropolitan.hu

nézd vissza!

Add meg a neved és az e-mail címed, és máris elküldjük neked a jelszót, amivel be tudsz lépni a Videotárba és visszanézheted az összes korábbi Meetup felvételét.
Ha már ismered a jelszót, kattints az “irány a Videótár” gombra.