A DIVAT
EZER ARCA

LEMARADTÁL?

Nézd vissza!

  • Fenntarthatóság, tudatos fogyasztás, a fenntartható divat ezer arca, a divat változása  

    Fast fashion - Slow fashion - Slow life -Zero waste - Dead Stock - óriásbrandek a fenntarthatóságban, divat eseményeken, fotózásokon.

  • Márkaépítés és self branding lépésről-lépésre 

    Portfólió építés, networking, pályázatok - hogyan indulhat egy karrier? Miként lehet láthatóvá válni, kommunikálni, nem csak létrehozni?

  • Jövőbeni tervek/trendek 

    Álljunk több lábon! Karrierváltás, kollaborálás, interdiszciplináris gondolkodás.

Nézd vissza a teljes felvételt!

Kattints ide
Belépés a videótárba

BESZÉLGETŐ PARTNEREINK

Az eseménysorozaton neves szakemberek, művészek, alkotók bevonásával aktuális témákat járunk körül.

MIHALIK ENIKŐ

topmodell
Tizenévesen már a Chanel Haute Couture kifutóján szerepelt, majd New Yorkba költözött, és elképesztő álomkarriert épített a nemzetközi divat világában modellként, hogy aztán olyan nemzetközi márkák arca legyen, mint a Gucci, a Max Mara vagy a Victoria's Secret. A legnagyobb magazinok címlapján szerepelt, elég csak megemlíteni a V Magazine-t, az i-D-t, vagy a Vogue Japan-t. Enikő kétségtelenül a magyar divattörténet egyik meghatározó szupermodellje, rajongása a magyar divatért példaértékű. Idén azonban ő is kipróbálta magát valami egészen újban, hiszen épp női szabónak tanul, ezzel egy újabb szakmai látásmóddal gazdagítva rálátását a divat világának működésére.

KOVÁCS ADÉL

divattervező, design tanácsadó és egyetemi oktató
Szakmai hátterét Londonban kezdte építeni, majd tervezői filozófiáját a Nubunál bontakoztatta ki, ahol a legnagyobb nemzetközi sikere a Magyar Olimpiai Csapatnak készült formaruha kollekció a Tokiói Olimpia alkalmára. A tervező alkotási folyamatában gyakran hívja segítségül a design és művészet társterületeit szezonális márka koncepciók létrehozására és innovatív, magas minőségű termékek kidolgozására. A Budapesti Metropolitan Egyetemen több éve folytat tehetséggondozást, ahol hallgatói az év oktatójának is jelölték már. Jelenleg a Breuer Marcell Doktori Iskola doktorandusz hallgatója, ahol az építészet és a divat összefüggéseit kutatja.

CSALÁR BENCE

stylist
Neve ismerősen csenghet azoknak, akik jártasak a hazai divatipar világában. Kezdetben divatbloggerként, majd több nemzetközi divatlap újságírójaként szerzett magának elismerést itthon és külföldön egyaránt. Saját vállalkozása van, publikál, saját rendezvényeket és side-projekteket szervez. A magyar divat és tervezőink népszerűsítése fontos misszió számára, a METU kampányainak több ízben stylistja. A divatújságíró, egyetemi szakoktató, a hazai divatbloggerek egyik legrégebbi és legismertebb arca idén újabb álmát váltotta valóra: összegyűjtötte 30 év legmeghatározóbb kortárs magyar divattervezőjét egy rendhagyó enciklopédiában,Színfalak mögött címmel -megmutatva mindazt, ami a színfalak mögött olyan naggyá tette az elmúlt évtizedekben a magyar divatipart.

FENG YA XIAN

METU Divat nagykövet
A Budapesti Metropolitan Egyetem Divat-és textiltervezés mesterszakos hallgatója, a METU Nagyköveti program Divat területének nagykövete. Kiskora óta a divattervezés az álma, így nem volt kérdés, hogy erre a pályára lép, ezért is jött a METU-ra, ahol az alapszakot Kézműves tárgykultúra szakon, öltözék és kiegészítő tervezés specializáción végezte. Munkája szerepelt 2019-ben a Marie Claire "Az Év Fiatal Divattervezője" pályázat legjobbjai közt. 2020-ban munkái bekerültek a Párizsi MOEVIR és a GMARO magazinokba. Kínai gyökereit munkáiban is kifejezi, a Távol-keleti és a modern divat elemeinek elegáns harmóniája megfigyelhető terveiben.

A BESZÉLGETÉST VEZETI

SÁGHY KRISZTINA

conversionalist, networking artist
lelkes beszélgetés szervező és vezető, ezért is alapította meg a Kompánia Klubot és vezette a TEDxConversations programot, hogy legyen platformja a társadalmilag érdekes/fontos témák átbeszélésének. Vezetett szerkesztőséget (PORT.hu) és saját média ügynökséget (Art2B), majd megalapította a Kompánia - Conversations & Speaker Agency-t, ahol társával együtt többek között a TEDxMetu előadóit készítették fel és a side-projekteket facilitálták. Inspirálónak találja, ahogy a beszélgetések során új gondolatok, érzések, ötletek és kapcsolatok születnek. Fashion és design kiemelkedően fontos számára, vezetett már pódium beszélgetéseket és workshopokat is a témában. Eredetileg matek tanár, a mélyszegényekkel foglalkozó TAMI egyesület önkéntese, 10 éve fanatikus közösség- és klubépítő, az értelmes beszélgetések elkötelezettje.

GYERE EL A KÖVETKEZŐ MEETUPOKRA!

Regisztrálj következő meetupunkra, vagy nézd vissza előző eseményeinket felvételről!

Előző Meetupok

ISMERD MEG KÉPZÉSEINKET

Fotó kreditek: 
Borítóképen és az oldalon használt képek: Földi Ádám
Mihalik Enikő és Csalár Bence portréi: Martin Wanda / BOOOK Kiadó

 

nézd vissza!

Add meg a neved és az e-mail címed, és máris elküldjük neked a jelszót, amivel be tudsz lépni a Videotárba és visszanézheted az összes korábbi Meetup felvételét.
Ha már ismered a jelszót, kattints az “irány a Videótár” gombra.