ALKOTÁS VAGY
ALKALMAZÁS?

2021. február 9. 18.00-19.30
Animáció: Farkas Anna Hipotrochoid text

Grafikus a mikrofon mögött

Nézd vissza!

Mi van egy Red Dot Grand Prix mögött?
Érdemes-e több évnyi kutatómunkát beleölni egy ötletbe?
Vagy hagyatkozzunk csak a piac igényeire?
Lehet-e egy tervezőgrafikusnak egyéni hangja egy nagy márka megrendelését teljesítve?    

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ a 2021. február 9-én tartott meetup beszélgetésünkkormeghívott alkotókkal, tervezőkkel, vendégeinkkel. 

Online meetup grafikáról, az alkotói pálya és a megrendelői piac kihívásairól, a betűtől az arculatig, és azon túl… 

Nézd vissza a teljes felvételt!

Kattints ide
Belépés a videótárba

Témakörök

Húzd a képre az egeret, és tudd meg, miről beszélgettünk vendégeinkkel!

Kattints a képekre és tudd meg, miről beszélgettünk vendégeinkkel!

BESZÉLGETŐ PARTNEREINK

Az eseménysorozaton neves szakemberek, művészek, alkotók bevonásával aktuális témákat járunk körül.

Farkas Anna

Farkas Anna DLA

tervezőgrafikus
A Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán diplomázott, majd szerzett doktori fokozatot. 1999-ben alapította meg saját stúdióját Anagraphic néven. Fő profilja emblémák, logók, arculatok és kiadványok grafikai tervezése. Olyan munkák köthetők a nevéhez, mint a Zeneakadémia, az Uránia emblémái, a Magvető, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Graphifest logói, a Seuso-kincs brand-jének kialakítása vagy az egyedülálló holdciklusnaptár, az Anaptár. Szakmai tudását és kreativitását számos rangos díjjal ismerték el világszerte, többek között: első magyar alkotóként Red Dot Grand Prix, Red Dot díjak, TDC díjak, CommArts Award of Excellence díjak, Magyar Formatervezési Díj és különdíjak, Ferenczy Noémi-díj, Aranyrajzszög díjak, Tervezőgrafikai Biennálé díjak, Graphis Gold és Silver díjak.
Csordás Zoltán

Csordás Zoltán

tervezőgrafikus
Az ELTE művészettörténet szak elvégzése után a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán szerzett diplomát, jelenleg a MOME doktori iskolájának hallgatója. 1999-ben alapította saját stúdióját. Fő profilja emblémák, logók, arculatok, kiadványok, színházi plakátok és kiállítások grafikai tervezése. Olyan munkák köthetők a nevéhez, mint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának arculata, a Formatervezési Tanács Arculata, A MANK és a Kultúra.hu arculata, de ő tervezte az iStyle és a NAV emblémáját is. Éveken keresztül tervezett plakátokat a Kaposvári Csiki Gergely színháznak, de dolgozott az Örkény és a Nemzeti Színháznak is. Aranyrajzszög díjas tervezőgrafikus, az elmúlt 4 évben a METU óraadó tanára.

Tóth Andrej

tervezőgrafikus, képzőművész
A MOME tervezőgrafika szakán szerezte diplomáját. 2003 óta állandó grafikusa, arculat koordinátora az A38 Hajónak. Plakátjaival több ízben is elismerésben részesült, Aranyrajzszög díjazott. Magyar Plakát Társaság tag, 2015 óta a Metropolitan Egyetem óraadó tanára. A Radnóti Színház arculati koordinátora és műsorainak plakáttervezője, a Móra Könyvkiadó friss illusztrátora. Rendszeresen mutatkozik be képzőművészeti kiállításaival. 2014-ben létrehozta a dizájntermékekkel foglalkozó ART HEKK, a Balaton Brand projektet és ezen belül is Jónást, az egyedi, fából készült mozgó alkotó teret. Három leánygyermek édesapja.

Tábori-Simon José

art director, tervezőgrafikus-művész
A Simon Says grafikai stúdió és az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal alapítója, művészeti vezetője. A Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafikus szakán szerzett diplomát 1999-ben, ugyanabban az évben alapította társaival első grafikai stúdióját is. Több hazai pop-kulturális és divat magazin arculattervezője volt az elmúlt húsz évben, de ügyfelei között találunk hazai borászatokat, televíziós társaságokat, magánklinikát, valamint designiparral és divattervezéssel foglalkozó céget/intézményt is. Számos szakmai díjjal rendelkezik, saját grafikai stúdiójának irányítása mellett 2015-től az ArtHungry.com felületén szervez folyamatosan online szakmai pályázatokat és versenyeket hazai kreatív alkotók részére.

A BESZÉLGETÉST VEZETI

Winkler Nóra

WINKLER NÓRA

művészeti író, kultúrstratéga
Rádiós és televíziós műsorvezető, nevéhez többek között a Kultúrház című kultuszműsor fűződik. Múzeumi előadásokat, vezetéseket, esteket a legfontosabb hazai intézményekkel - Szépművészeti Múzeum, Nemzeti Galéria, Művészetek Palotája, Ludwig Múzeum, MODEM - közösen szervez. Tárlatvezetések, kulturális kerekasztal beszélgetések moderátora, művészeti tárgyú vacsoraestek szervezője. Fontos jótékonysági árverések vezetője, a Füst Milán Szalon háziasszonya, estjeinek szerkesztő-moderátora. Társalapítója az Artmagazin művészeti lapnak, kommunikációs és stratégiai tanácsadóként dolgozik vállalatok kulturális projektjeiben. Az Instagramon futó #eszembejutotterrőlegykép napi festmény sorozatát tízezres tábor követi. Kulturális-művészeti történetei, tapasztalatai Csillagtúra címen jelentek meg a Libri gondozásában, jelenleg a folytatáson dolgozik.  

GYERE EL A KÖVETKEZŐ MEETUPOKRA!

Regisztrálj következő meetupunkra, vagy nézd vissza előző eseményeinket felvételről!

Előző Meetupok

ISMERD MEG KÉPZÉSEINKET

Fotó kreditek:

Farkas Anna portréja: Villányi Csaba
Animáció: Farkas Anna Hipotrochoid text

nézd vissza!

Add meg a neved és az e-mail címed, és máris elküldjük neked a jelszót, amivel be tudsz lépni a Videotárba és visszanézheted az összes korábbi Meetup felvételét.
Ha már ismered a jelszót, kattints az “irány a Videótár” gombra.